Studijska poseta školama u Novom Sadu koje su primer dobre prakse interkulturalnosti

U okviru projekta “Naš grad, naše škole”, u kojoj učestvuju škole iz Bujanovca, organizovana je studijska poseta odabranim školama u Novom Sadu koje bi predstavile primere dobre prakse u vidu organizovanja nastave na više jezika, učestvovanju u projektima sa temom interkulturalnosti, jačanje saradnje učenika i nastavnika iz različitih zajednica kao i organizovanje raznih vannastavnih aktivnosti koje doprinose jačanju socijalne kohezije.

Poseta školama u Novom Sadu planirana je u vidu dvodnevne posete, 21. i 22. oktobra. Organizovan je polazak iz Bujanovca 20.oktobra u popodnevnim časovima, a predviđeno je da učesnici budu direktor škole i dva nastavnika koja će aktivno učestvovati u poseti i koja bi predstavila primere dobre prakse i projekta (zajednički čas, zajedničke akcije dve škole, zajedničke akcije školskih parlamenata dve škole, neka vannastavna aktivnost i slično).

Škole koje su predviđene za ovu Studijsku posetu u Novom Sadu su: OŠ “Sonja Marinković”, OŠ “Petefi Šandor” i gimnazija “Svetozar Marković”. Ove škole su uzete kao primeri dobre prakse interkulturalne povezanosti i deo projekta “Naš grad, naše škole” koje realizuje Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu u saradnji sa Grupom 484, uz podršku Pestaloci dečije fondacije iz Švajcarske (Pestalozzi Children Fondation).

U gimnaziji “Svetozar Marković” odrzana je zajednička prezentacija primera dobre prakse iz škola učesnica ovog događaja.

Predstavnici SŠ “Sveti Sava” prezentovali su svoj primer dobre prakse.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *