Supa sa knedlama od griza



Potrebni sastojci za pripremu:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • 50 mililitara maslinvog ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • So, suvi začin i biber po ukusu

Za knedle..

  • 1 jaje
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 5 kašika pšeničnog griza
  • 1/2 kašičice soli

Način pripreme:

Od skoro sam počela da pripremam supu na ovaj način, bilo da koristim knedle ili rezanca. Maslinovo ulje je ključno, ono daje poseban ukus tako da, ukoliko niste ljubitelj mesa, onda će vam supica sa maslinovim uljem biti daleko ukusnija nego sa običnim.

Crni luk, šargarepu i paškanat očistite pa isecite na sitnije kockice – što sitnije to bolje. U odgovarajućoj šerpi ih pomešajte, pa dodajte ulje, i stavite na ringlu. Čim počne da krčka, i čim luk zamiriše, dodajte pola čaše vode, pa ostavite da se krčka par minuta. Dodajte zatim ostatak vode, a ja obično sipam do 1 litar.

To opet najviše zavisi od toga za koliko osoba pripremate, srazmerno tome možete povećati količinu sastojaka.

Ostavite dakle da se supica kuva, pa kada povrće omekne vreme je za knedle. Sa njihovom pripremom počnite odmah pošto ste ostavili supicu da se kuva..

Belanca odvojite od žumanaca pa ih umutite penasto, a to možete da radite i uz pomoć viljuške. Dodajte zatim žumance pa nastavite da mutite, potom dodajte ulje, mešajte da se sjedine, pa na kraju dodajte griz i so. Dobro promešajte da se smesa lepo sjedini, pa ostavite da malo odmori, dok supa ne bude gotova..

Pred kraj kuvanja supe, kada povrće postane meko, kašičicom vadite knedlice i spuštajte u vrelu supu. Kada sve knedle spustite u supu, ostavite da se kuvaju oko 5 minuta.. Supu začinite po ukusu, a ja uvek dodam beli luk jer dosta doprinosi ukusu.. Nakon tog vremena sklonite supicu sa ringle, pa poslužite toplu i uživajte u njenom divnom ukusu, i sočnim knedlama koje se tope u ustima!

Prijatno!

Receptopedija.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *