Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bujanovcu


Crveni krst Bujanovac u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u utorak 24. maja 2022.godine, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta Bujanovac u periodu od 09:00 do 15:00 časova.

Prikupljanje krvi se odvija prema planiranom rasporedu jer su krv i komponente stalno potrebne pacijentima.

U situaciji u kojoj se nalazimo vezano za Covid-19, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju. Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom.

DAVAOCI KRVI, MOLIMO VAS DA NE DOLAZITE na davanje krvi ukoliko:

  • ste u poslednjih 28 dana putovali izvan Srbije
  • imate prehladu, kašalj i kijanje,
  • imate povišenu telesnu temperaturu,
  • ste bili u kontaktu sa bolesnom osobom čiji simptomi liče na infekciju korona virusom.

Pozivamo sve zdrave građane, uzrasta od 18 do 65 godina da daju krv redovnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje organizujemo sa ovlašćenom transfuzijskom ustanovom.

Svi uslovi za dobrovoljno davanje krvi su prilagođeni smernicama i instrukcijama o sprečavanju širenja infekcije corona virusom ( Covid-19)

Dobrovoljnim davanjem krvi nastavljamo da brinemo za građane kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja i time pružamo podršku sistemu zdravstvene zaštite, poručuju iz Crvenog Krsta Bujanovac.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *