Svakodnevno unapređenje položaja osoba sa invaliditetom


Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević je povodom obeležavanja Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodog dana znakovnih jezika prisustvovala otvaranju Nacionalnog prevodilačkog centra za znakovni jezik u Gradskoj organizaciji gluvih Beograda.

Ministarka je naglasila da će jedan od prioriteta tog ministarstva i dalje biti svakodnevno unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i njihovo aktivno uključivanje u društveni život i poručila da će biti nastavljeno zalaganje za njihova jednaka prava i uslove i stvaranje Srbije bez barijera. Stoji na sajtu Vlade Republike Srbije.

Ona je istakla da je otvaranje Nacionalnog prevodilačkog centra za znakovni jezik rezultat zajedničkog rada i sinergije državnih institucija, privatnog sektora, različitih udruženja i međunarodnih organizacija.

“Sve nas je spojila ista želja, a to je da naši gluvi i nagluvi sugrađani mogu nesmetano da komuniciraju i obavljaju sve aktivnosti koje žele”, naglasila je Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je u tekućoj godini za rad republičkog i pokrajinskog saveza i 44 lokalna udruženja gluvih i nagluvih opredelilo približno 34 miliona dinara, a za prevodilački servis i video-relej centar Savezu gluvih i nagluvih Srbije i lokalnim organizacijama u sastavu, nešto više od 13 miliona dinara.

Foto: Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *