Švarcvald kocke

Sastojci

Za biskvit:

  • 200 g margarina
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 1 kašika instant kafe (nes, mokate) + 2 kašike ključale vode
  • 50 g kakaa
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

+

  • 350 – 400 g višanja (iz zamrzivača, kompota ili svežih)

Za ganache glazuru:

  • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje (20% m.m.)
  • 200 g čokolade za kuvanje

Za dekoraciju:

  • 200 ml slatke pavlake (ili šlag+mleko)
  • višnje
  • strugana čokolada

Priprema

Izmutite mikserom omekšali margarin sa šećerom i vanilin šećerom, oko 5 minuta dok ne postane penasto. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom dok ne dobijete glatku penastu smesu.

Kafu rastvorite u dve kašike ključale vode i dodajte u posudu.

Na kraju dodajte i mešavinu suvih sastojaka koje ste prethodno sjedinili: kakao, brašno i prašak za pecivo. Izmutite mikserom u jednoličnu masu.

Uzmite pleh dimenzija 30×20 cm, malo ga nauljite i pobrašnite.

Rasporedite smesu u pleh, pa odozgo poslažite oceđene višnje i prstima ih blago utisnite u testo. Ja sam koristila višnje iz zamrzivača.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta. Proverite čačkalicom – ako izađe suva, gotovo je.

Za glazuru, sipajte pavlaku za kuvanje u šerpu i zagrevajte skoro do vrenja. Skinite sa vatre i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Neka odstoji minut pa žicom dobro izmešajte dok se čokolada ne otopi i dok ne dobijete glatku čokoladnu glazuru. Ovom ganache glazurom prelijte kolač.

Kolač stavite u frižider da se glazura stegne.

Umutite slatku pavlaku i dekorišite svaku kocku kolača uz pomoć poslastičarske špric kese, i stavite po jednu višnju na šlag i po želji rendanu ili struganu čokoladu. Ja sam napravila strugotine uz pomoć noža.

Prijatno! 🙂

Ako vam se dopao recept, podelite ga sa prijateljima, isprobajte ga i javite mi vaše utiske! 🙂

Izvor: mysticcakes.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *