Svečano otvoreni teniski tereni u Vladičinom Hanu

Na Sportskom centru „Kunjak“ u Vladičinom Hanu danas su zvanično otvoreni teniski tereni. Izgrađena podloga teniskog terena spada u kategoriju tvrdih, akrilna je i četvoroloslojna, identična podlozi na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu.

Događaju su prisustvovali Boba Živojinović, nekadašnji broj jedan dubl igrač i Čedomir Šoškić, autor teniske enciklopedije, koji je poklonio svoju monografiju našem gradu, zatim predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović, direktor SC „Kunjak“ Vladica Dodić, kao i mnogobrojna publika.

-Od Beograda do Vranja ovo su jedini tereni ovakve vrste i pologe koji će služiti mnogim takmičarima, rekao je Čedomir Šoškić, autor teniske enciklopedije.

– Drago mi je što sam u Vladičinom Hanu  i očekujem pomoć od predsednika Zapadne Srbije da napravimo tenisku akademiju da bi deca koja nisu imala mogućnost da igraju do sada tenis, osete lepotu tog sporta, rekao je Boba Živojinović, nekadašnji broj jedan dubl igrač.

2012.godine teniski tereni u Vladičinom Hanu  uređeni su  rizlom, a nakon toga asfaltirali, što  je koštalo 1.800.000 dinara.

– Izgradnju teniskih terena u Vladičinom Hanu sufinansiralo je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u iznosu od 5.200.000 dinara. Opština Vladičin Han je učešćem od 1.200.000 dinara uspela da zajedno sa Ministarstvom sporta u ukupnm iznosu od 8.300.000 dinara konačno završi teniske terene koji će u narednom perioru biti besplatni za sve građane Pčinjskog i Jablaničkog okruga, rekao je predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *