Svečano uručeni indeksi brucošima Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Vranje

Povodom početka nove akademske godine zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović, prisustvovala je svečanoj dodeli indeksa novoj generaciji studenata Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Vranje.

Pozdravljajući brucoše zamenica Jović poželela im je srećan početak školovanja na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Vranje.

Danas je za vas, brucoše, veliki dan. Počinjete jedno novo poglavlje u svom životu. To je ozbiljan i nimalo lak put. Biće mnogo prepreka i teškoća, ali cilj je vredan toga i zato hrabro koračajte ka svom ličnom i profesionalnom uspehu. Ono što je potrebno je vaša želja da učite, da nadograđujete sebe, da istražujete, budete radoznali i upijate nova znanja. Na taj način otvoriće vam se mnoga vrata, a rezultati neće izostati. Lokalna samouprava izuzetno je ponosna na razvoj ove škole, koja je prerasla u Akademiju. Preduzimljivost i zalaganje profesorskog kadra doprineli su unapređenju ove obrazovne institucije, izuzetno značajne za Grad Vranje. Od ove godine, otvoren je novi studijski program strukovna medicinska sestra, te koristim priliku da se zahvalim rukovodstvu i zaposlenima Akademije, što su podržali inicijativu gradonačelnika i rukovodstva grada za uvođenje novog smera. Pokazalo se da je to potpuno ispravna odluka, a velika zainteresovanost studenata i popunjenost svih mesta to i potvrđuju. Grad Vranje će i u narednom periodu podržati svaku ideju koja ima za cilj kvalitetno obrazovanje i sticanje znanja, koje će mladim ljudima omogućiti da samostalno kreiraju svoj put u budućnosti“, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Na svečanosti su govorili i predsednik Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija dr Srđan Jovković i rukovodilac Odseka Vranje dr Vladimir Popović. Oni su istakli zadovoljstvo brojem studenata koji su se opredelili da svoje školovanje nastave upravo na Akademiji tehničko – vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Vranje, poželevši im puno uspeha u studiranju.

Dobrodošlicu je brucošima poželela i Radmila Filipović, koordinatorka Studentskog parlamenta Odseka Vranje Akademije.

Prvorangiranim brucošima na svečanosti indekse su uručili predsednik Akademije dr Srđan Janković i rukovodilac Odseka Vranje, dr Vladimir Popović.

U umetničkom delu programa učestvovali su učenici Gimnazije ,,Bora Stanković’’.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *