Svetska banka povećala prognozu rasta Srbije na šest procenata


Današnja vest, da je Svetska banka povećala prognozu rasta Srbije na 6%, dodatno je ohrabrila ministra finansija u Vladi Republike Srbije Sinišu Malog.

On je podsetio na to da je Svetska banka u januaru predviđala rast Srbije od 3,1 odsto, što znači da je svoju projekciju povećala za čak 2,9 procenata, a da je u junu iznela projekcije da će rast iznositi pet procenata, a sada, svega tri meseci kasnije – na šest, stoji na sajtu Ministarstva finansija.

“Srbija i u uslovima najveće svetske ekonomske krize pokazuje koliko je njena privreda vitalna. Verujem da je za delimičan uspeh zaslužna i država jer smo imali sluha za zahteve privrednika i trudimo se da sa njima uspostavimo partnerski odnos, zasnovan na poverenju”, izjavio je ministar.

Nadamo da ćemo biti i bolji od toga, tako da ćemo po drugi put revidirati našu projekciju, i to na sedam odsto do kraja ove godine.

“Kako se približava kraj godine, odgovorno vođenje fiskalne i ekonomske politike dobiće potvrdu i od mnogih drugih, što će se ogledati kroz stabilan rast i konstantan priliv investicija, koje su samo u prvih sedam meseci ove godine iznosile 2,14 milijardi evra”, rekao je ministar Mali.

On je dodao i to da je MMF u maju ove godine povećao svoje projekcije na šest odsto rasta BDP-a Srbije.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *