Svetski dan i Nedelja Crvenog krsta

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i Nedelja Crvenog krsta, koja se ove godine obeležava od 8. do 15. maja u skladu sa opredeljenjem Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Srbije obeležiće sloganom ,,Sve što činimo, činimo od srca.“ Kampanja obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta ima za cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti i pozove i podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom voljom učiniti svet humanijim i boljim mestom za život.

,,Ove godine želimo da se fokusiramo na ljude u našim zajednicama, volontere i zaposlene Crvenog krsta, koji skoro uvek prvi istupe i podrže one kojima je potrebna pomoć. Zaposleni i volonteri Crvenog krsta realizuju aktivnosti poštujući principe organizacije koji postaju njihova lična ubeđenja. Na taj način sve što činimo, činimo od srca. Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je prilika da se promoviše interakcija između radnika Crvenog krsta i sredina u kojima deluju, kako reaguju na krize, pomažu u inicijativi zajednice ili posećuju i pomažu svoje komšije – bilo da obavljaju svoje dužnosti kao volonteri Crvenog krsta ili profesionalci“, poručuju iz Crvenog krsta Srbije.

Crveni krst Vranje će brojnim aktivnostima obeležiti ovogodišnju Nedelju Crvenog krsta, a između ostalog će održati sednicu Skupštine, povodom 11. maja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi prirediti svečano uručenje znakova priznanja za zaslužne pojedince i kolektive, organizovati prijem za penzionere i volontere, učestvovati na Dečijem Festivalu, organizovati takmičenje iz prve pomoći i obilazak seoskih domaćinstava, realizovati brojne edukativne radionice u osnovnim i srednjim školama, kao i tradicionalnu akciju „Paket za novorođenu bebu“ i dr.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *