Trgovište: Opština raspisala javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada


Opština Trgovište raspisala je javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, navedeno je na sajtu Opštine.

Građani opštine Trgovište mogu da konkurišu za dve mere: za zamenu spoljnih prozora i vrata i nabavku i ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode. Sredstva podsticaja iznose 50% od vrednosti ukupne investicije po pojedinačnoj prijavi ili maksimalno 140.000,00 dinara.

Raspisan je i javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.
Opština Trgovište i Uprava za podsticanje energetske efikasnosti za energetsku sanaciju porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada na teritoriji opštine Trgovište, opredelili su 5 miliona dinara, od čega je 1,5 miliona dinara opredelila opština Trgovište, a 3,5 miliona dinara Uprava.

Javni konkurs za građane i javni poziv za privredne subjekte, kao i prateća dokumentacija objavljeni su na sajtu opštine Trgovište, na linku https://www.trgoviste.rs/energetska_efikasnost.

Građani opštine Trgovište i privredni subjekti sa cele teritorije Republike Srbije mogu da podnesu svoje prijave do 29. jula 2022. godine, navedeno je u saopštenju.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *