Tri prava načina da napravite pauzu kada radite od kuće

Pandemija korona virusa je primorala mnoge od nas da radimo od kuće. Introverti su sa oduševljenjem prihvatili ovaj novi režim rada, dok oni koji malo više vole ljudski kontakt umiru od dosade svakog dana ispred kompjutera u svom domu.

I jedni i drugi vrlo lako mogu da uđu u zamku preteranog lenstvovanja, ali i preteranog naprezanja, posebno kada nam redovno stižu video pozivi, mejlovi na koje moramo da odgovorimo i novi zadaci od šefa. Iz tog razloga je veoma važno da tokom radnog vremena pronađemo vreme za kratku pauzu, ali i da to radimo na pravi način.U narednim redovima ćemo vam otkriti 3 efektne strategije za pronalaženje predaha tokom rada od kuće.

#1 Tokom pauze radite nešto potpuno drugačije od vašeg posla

Ako radite na kompjuteru i onda na pauzi, na primer, odete na Youtube, male su šanse da ćete se kvalitetno odmoriti i napuniti baterije za ostatak dana. Naša preporuka je da iskoristite ove slobodne trenutke da radite nešto sasvim drugačije. To može biti izlazak u kratku šetnju, odmaranje na fotelji uz prijatnu muziku, a možda čak i obavljanje nekog kućnog posla, u slučaju da vas to relaksira.

#2 Napravite pauzu pre podne, a ne po podneVećina nas ima sve manje energije kako se radni dan bliži kraju. Zbog toga je pravljenje pauze u 3 po podne totalno beskorisno. Niti ćete se kvalitetno odmoriti na ovaj način, niti ćete skupiti snage za nastavak rada. Ako pak, pauzirate sa radom oko 11 sati, po povratku sa pauze ćete biti kao novi i spremni za sve izazove koji vas očekuju do kraja dana.

#3 Ne pravite pauzu u isto vreme svaki dan

Pauza služi da biste malo predahnuli od posla, a ne da biste izbegavali da radite posao. To znači da kada se osećate odmorno i radite punom parom, nije neophodno da pravite pauzu u vreme kada ste planirali, već je možete odložiti za kasnije, na primer, kad ogladnite. Možda ćete baš naredni dan osećati veći umor, pa tada možete napraviti dužu pauzu bez griže savesti jer prethodnog dana niste zabušavali.

City Magazine

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *