Tri sajamske manifestacije tokom predstojećeg vikenda u Vranju

U subotu i nedelju, 17. i 18. septembra, na prostoru Sportsko – rekreativnog centra JU Sportski objekti u Vranju biće održani Peti pčelarski sajam jugoistočnog Balkana, Treći međunarodni sajam začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda i Prvi sajam ženskog inovacionog preduzetništva.

Ovu sajamsku manifestaciju organizuje Savez pčelarskih organizacija Srbije, uz podršku Vlade Republike Srbije i Grada Vranja, a sve to u saradnji sa Društvom pčelara ,,Matica“ iz Vranja, Udruženjem za lekovito bilje dr Jovan Tucaković iz Sokobanje, Biljnom apotekom dr Nikolić i Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga.

Prema najavama, manifestaciju će otvoriti gradonačelnik dr Slobodan Milenković u prisustvu Velimira Stanojevića, državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Rodoljuba Živadinovića, predsednika SPOS-a i Nebojše Stanojevića, predsednika Udruženja za lekovito bilje dr Jovan Tucaković, navedeno je na sajtu Grada Vranja.

Osim što će imati izložbeno – prodajni, Sajam će imati i edukativni karakter, jer će biti održano nekoliko predavanja i tribina. Na Sajmu će učestvovati izlagači iz Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Svečano otvaranje Sajma planirano je za 10:30 h, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Foto: Sajt Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *