U narednoj godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Ministar turizma i omladine u Vladi Republike Srbije Husein Memić ocenio je danas da bi ova godina mogla biti najuspešnija turistička godina u Srbiji kada je reč o broju dolazaka turista i broju noćenja, kao i po deviznom prilivu od turizma.

On je u razgovoru sa novinarima, na dodeli nagrade „Turistički cvet 2022“, najavio da će i sledeće godine biti dodeljivani turistički vaučeri za odmor u Srbiji, zašta je izdvojeno 500 miliona dinara za 100.000 posetilaca.

U budžetu za sledeću godinu je za turističku infrastrukturu izdvojeno 822 miliona dinara, podsetio je on i objasnio da će biti podržana dva važna projekta – izgradnja turističke marine na Srebrnom jezeru i spa-centra na Paliću, za šta je nedavno potpisan ugovor vredan 480 miliona dinara.

Kako je rekao, velelepni spa-centar će biti najveći centar ove vrste od Beograda do Segedina, a ovo ulaganje najveće u vojvođansku turističku infrastrukturu u poslednjih 30 godina.

Ministar je najavio da će sledeće godine fokus biti na kineskom tržištu i izneo uverenje da, kada je o Kini reč, možemo da ponovimo 2019. godinu, kada su kineski turisti bili prvi po broju dolazaka u Srbiju, stoji u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *