U okviru Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, Fondacija Princeze Katarine apeluje na važnost preventivnih pregleda


U saradnji sa Kliničkim centrom Niš i kompanijom L’Oreal Balkan, Fondacija Princeze Ktarine je podržala mamografske preglede žena u Vranju. Piše na gradskom sajtu.

„Pregledi su obavljeni na mobilnom mamografu, koji je Fondacija donirala Kliničkom centru Niš, zahvaljujući velikodušnosti Fondacije Stavros Niarhos. U okviru ove aktivnosti, u Vranju je pregledano više od 560 žena iz celog Pčinjskog okruga, a testiranje će biti nastavljeno i narednih dana“, saopštila je Fondacija.

„Imajući u vidu činjenicu da je rak dojke najčešći maligni tumor u ženskoj populaciji u Srbiji, moramo skrenuti pažnju na ovu smrtonosnu bolest, ne samo tokom oktobra već tokom cele godine. Sada više nego ikad, potrebni su nam partneri iz zemlje i inostranstva koji su voljni da se pridruže našim naporima kako bismo osigurali da svaka žena ima pristup obrazovanju, pregledima i lečenju, kao i da dobije podršku i nadu. Drage dame, dođite na preventivni pregled, sačuvajte sebe i svoje zdravlje, zbog sebe i ljudi koji vas mnogo vole”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Foto: Sajt Grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *