U okviru projekta “Čista Srbija” počelo asfaltiranje ulice Save Kovačevića

U okviru projekta „Čista Srbija“, ulica Save Kovačevića u Vranju biće prva u Srbiji koja će dobiti novi asfalt.

Tom prilikom gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da će na teritoriji grada biti izgrađena kanalizaciona mreža u dužini od 141km.

“Vrednost investicije u Vranju je 70 miliona evra. Još 33,5 km mreže biće izgrađeno na teritoriji gradske opštine Vranjska Banja. Izgradnja podzemne infrastrukture osnova je za potpuno saniranje i uređenje svih saobraćajnica. Grad Vranje nastaviće da ulaže u obnovu ulica i puteva, u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kako u gradskim, tako i u seoskim mesnim zajednicama. Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim građanima na strpljenju i razumevanju, posebno onima koji žive u ulicama u kojima se izvode radovi. Konkretno u ovoj ulici, biće asfaltiran kolovoz dužine 525, a širine 6 metara“, naglasio je gradonačelnik Milenković.

Dragan Jeremić, savetnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekao je da je Vranje značajan Grad za ceo projekat i upravo je to razlog što se prva ulica asfaltira baš u Vranju.

„Zahvalio bih se građanima na strpljenju, a gradonačelniku i stručnim službama na profesionalnosti i dobrom poslu, zbog čega smo danas ovde“, kazao je Jeremić.

Početku radova prisustvovao je i Vang Sjue Feng, rukovodilac projekta „Čista Srbija“ i predstavnik kompanije CRBC, koja je i glavni investitor svih radova u Srbiji, dok je podizvođač beogradski „Millennium team“, navedeno je na sajtu Grada Vranja. Završetkom radova, Vranje će dobiti novu, ali i najdužu kanalizacionu mrežu od svih 15 gradova, koji su u prvoj fazi projekta „Čista Srbija“.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *