U Pčinjskom okrugu 112 obolelihPrema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju, broj zaraženih virusom korona u Pčinjskom okrugu je 112, a gotovo polovina obolelih je iz Vranja – 52. U prethodna 24 sata potvrđen je i prvi slučaj virusa korona u Bosilegradu, a od zdravstvenih komplikacija izazvanih virusom u niškom Kliničkom centru preminuo je rudar iz Trgovišta, potvrđuju u Zavodu za javno zdravlje.

Kada je reč o Pčinjskom okrugu, podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju da je u Surdulici zvanično 31 osoba obolela, Vladičinom Hanu 20, Bujanovcu 4, Preševu i Trgovištu po dvoje, Bosilegradu jedna.

Ukupno 13 ljudi je preminulo u okrugu – jedna osoba iz Trgovišta, jedna iz Bujanovca, dvoje iz Hana, 4 Surdulice i petoro iz Vranja – kaže epidemiolog Slađan Stanković.

Poslednji podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je u Vranju 57 obolelih, Surdulici 34, Preševu 3, Bosilegradu 2, a razlog nepodudaranja tih podataka za podacima Zavoda je, prema rečima Stankovića, to što je osoba nekad pozitivna 2 puta.

Neko je pozitivan i po drugi put, pa onda i te brojke ulaze u statistiku Ministarstva i dolazi do mešanja. Mi uzimamo u obzir to što smo testirali u okrugu, ali i one koji su testirani u nekom drugom gradu, ali dok za njih ne dobijemo potvrdu to onda nije zvanično – kaže Stanković.

Dodaje da se situacija u okrugu stabilizuje i postaje povoljnija.

Poslednjih dana je izlečeno i otpušteno iz bolnice oko 50 ljudi, povoljnije je i to što se javljaju blaže kliničke slike i asimptomatski slučajevi i manji je priliv pacijenata u Pčinjskom okrugu – kaže Stanković.

Razliku u broju obolelih u Bosilegradu prokomentarisao je i predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev na svojoj Fejsbuk stranici. On je napisao da se radi o osobama koje su evidentirane kao obolele sa bosilegradskom ličnom kartom, a žive van Bosilegrada, u unutrušnjasti Srbije.

Južne vesti

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *