U Pčinjskom okrugu 128 obolelih, izlečene 42 osobePrema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju, broj zaraženih virusom korona u Pčinjskom okrugu je 128. Najveći broj obolelih je starosti između 35 i 65 godina, a među njima je više muškaraca u odnosu na žene – 58 % muškaraca i 42 % žena. Od početka epidemije preminulo je 14 ljudi, a izlečene su 42 osobe.

Podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju da je obolelo 58 Vranjanaca, 37 Surduličanina, 23 osobe u Vladičinom Hanu, 5 Bujanovčanina, po 2 osobe u Trgovištu i Preševu i jedna osoba u Bosilegradu.

– Petoro umrlih je iz Vranja, 4 iz Surdulice, 3 iz Vladičinog Hana i po jedna osoba u Bujanovcu i Trgovištu. Među izlečenima je 23 osoba iz Vranja, 13 iz Surdulice, 5 iz Vladičinog Hana i po jedna iz Bujanovca i Preševa. 19 ljudi ima jedan negativni test i čekaju drugi, a 53 su u bolničkim uslovima- kaže direktorka ZZJZ u Vranju Svetlana Stojanović.

Dodaje da su od 128 obolelih u okrugu 92 osobe starosti između 35 i 75 godina. Najveći broj obolelih u Vranju je između 35 i 65 godina, a nešto starija populacija, kaže, oboleva u Surdulici – između 55 i 75 godine.

Među obolelima od virusa korona u Vranju je 64% muškaraca i 36% žena, dok je u Surdulici i Vladičinom Han taj odnos jednak.

– Povećava se broj uzorkovanih osoba, a opada broj pozitivnih, ali nemamo neke značajnije skokove. Vranje je bilo aktivno od kraja marta do 8. aprila, a onda imamo pad broja obolelih, Surdulica je početkom aprila imala skok, a takav skok je sredinom aprila bio u Vladičinom Hanu – kaže Stojanovićeva.

Od početka epidemije u Pčinjskom okrugu je uzorkovano 940 ljudi. Juče su od 36 uzoraka 2 bila pozitivna – po jedan iz Vranja i Vladičinog Hana, a očekuju se rezultati za 32 osobe.

Južne vesti

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *