U Pčinjskom okrugu danas 88 novoobolelih

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu i dalje je vanredna. Prema poslednjim podacima od juče, registrovano je 88 novoobolelih lica, od tog broja 58 je iz Vranja, 6 iz Trgovišta, po 7 iz Bujanovca i Preševa, po 4 iz Surdulice i Vladičinog Hana i 1 slučaj iz Bosilegrada. Prema rečima epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Slađana Stankovića, procenat pozitivnosti opada.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 269 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 111. Uzorkovana je krv kod 172 pacijenta i sačinjeno 119 RTG pluća. Takođe, urađeno je 130 antigenskih testova, od kojih je 49 pozitivno. Urađeno je i 15 PCR testova i 2 brza testa. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 22 pacijenta.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 114 pacijenata. Od tog broja 105 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 111 pacijenata, na kiseoniku 56. Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, dok je 13 otpušteno. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 46 slobodnih postelja.

Izvor: Vranjska plus tv

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *