U PU “Naša radost” u toku upis dece u pripremni predškolski program

U predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Bujanovcu u toku je upis dece za pohađanje pripremnog predškolskog programa za školsku 2019/2020. godinu. Upis dece počeo je 20. maja i trajaće do 20. juna 2019. godine.

Foto: Pčinjski 017

Upisivaće se deca rođena u periodu od 1. marta 2013. godine do 1. marta 2014. godine. Od dokumenata potreban je izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o zdravstvenom stanju deteta koje izdaje izabrani lekar.

Pripremni predškolski program ostvaruje se kao program pripreme za polazak u osnovnu školu u okviru predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ostvaruje se sa decom u godini pred polazak u školu, u trajanju od četiri sata dnevno, najmanje devet meseci.

Nosioci predškolskog vaspitanja i obrazovanja su predškolske ustanove. Predškolska ustanova obavlja i delatnost kojom se obezbeđuje ishrana, nega, preventivno-zdravstvena zaštita i socijalna zaštita dece predškolskog uzrasta, u skladu sa zakonom.

Foto: Pčinjski 017

U okviru predškolskog programa ustanove, ostvaruju se redovni programi vaspitno-obrazovnog rada u celodnevnom i poludnevnom trajanju, a mogu da se ostvaruju i različiti oblici i programi u funkciji ostvarivanja nege, vaspitanja, i obrazovanja dece, odmora i rekreacije, pružanja podrške porodici, negovanja jezika i kulture nacionalne manjine, posredovanja pojedinih područja kulture, nauke i umetnosti, a prema utvrđenim potrebama i interesovanjima dece i porodica sa specifičnostima lokalne zajednice.

Izuzetno, delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja može da se obavlja i u školi, u skladu sa Zakonom.

Foto: Pčinjski 017

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *