U susret velikim maturama akcija ,,Na maturu bez automobila”


Na maturu bez automobila“ naziv je akcije koju je danas u Gimnaziji ,,Bora Stanković’’ realizovao lokalni Savet za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja u saradnji sa Tehničkom školom i Policijskom upravom Vranje.

Tokom akcije srednjoškolci, pre svega maturanti, imali su prilike da putem ,,pijanih naočara’’ dožive simulaciju pijanstva i vide kako alkohol može da deluje na njihovu svest.

U ime grada Vranja obratio se predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, koji je istakao cilj i značaj ovakvih akcija.

Bliži se period proslava matura, koje uglavnom ne mogu da prođu bez alkohola i automobila. Lokalni Savet za bezbednost saobraćaja organizuje ovu akciju upravo sa ciljem da utiče na maturante da na maturu idu bez automobila, jer kao što znamo vožnja automobila i alkohol ne idu zajedno. Ovo je bila prilika da srednjoškolci putem ,,pijanih naočara’’ pokušaju da izvedu neke osnovne radnje i vide koliko to njihovo samopouzdanje, koje imaju kada sednu za volan, ne pomaže u trenutku kada dođe do pijanstva. Na svom ličnom primeru uverili su se koliko nemaju kontrolu i koliko je opasno da u trom trenutku voze, istakao je Tričković.

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja podelili su i flajere sa porukama ,,Na maturu bez automobila’’, ,,Ti biraš šta ćeš da pamtiš’’ i ,,Jednom je matursko. Ne želiš da ga pokvariš nezgodom. Izaberi bezbedan prevoz’’.

Flajeri će biti podeljeni u svim srednjim školama.

Foto: Vranje.org.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *