U toku je prijava za onlajn program prekvalifikacije za IT


Otvoren je Javni poziv zaposlenim i nezaposlenim licima širom Srbije da se do 15. maja, prijave na novi onlajn program prekvalifikacije za IT.

Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), odlučeno je da se program nastavi i da se pokrene novi ciklus obuka za više od 400 polaznika i polaznica.

Program će ove godine biti održan onlajn kako bi svi polaznici iz cele Srbije mogli da direktno iz svog doma učestvuju, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Onlajn program prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2022-2023. godine i obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od pet programskih jezika (Java Script, PHP, Python, Java, .NET) i sistem administraciju, kao i 40 časova iz mekih veština i 120 časova prakse.

Svi zainteresovani mogu da dobiju sve informacije na sajtu itobuke.rs

Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru kojeg je od 2017. godine do sada obučeno više od 2.200 polaznika i polaznica. Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IKT sektora u Srbiji, odlučeno je da se program nastavi.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *