U vranjskom porodilištu u novogodišnjoj noći rođene dve bebe

U novogodišnjoj noći u vranjskom porodilištu, prva beba rođena je pola sata nakon ponoći. Devojčicu tešku 3 kilograma i 950 grama na svet je donela Dragana Stojiljković iz sela Prevalac. Dragani je ovo drugo dete i rodila ga je carskim rezom.

Odeljenje ginekologije, po praksi su posetili predstavnici gradskog rukovodstva, savetnik gradonačelnika za zdravstvo dr Miroljub Stanković i gradski većnik dr Aleksandar Stajić. Oni su istakli da je u Vranju već tradicija da prvorođenu bebu, kao i sve ostale koje se rode prvog dana u novoj godini, grad daruje jednokratnim novčanim iznosom. Prva beba dobiće 100 hiljada dinara, dok će ostale bebe koje se rode danas biti darivane sa po 50 hiljada dinara. Na ovaj način lokalna samouprava pruža podršku roditeljima, koja je posebno važna kada beba dođe na svet, stoji na sajtu Grada Vranja.

Zbog protivpandemijskih mera koje su još uvek na snazi, oni nisu mogli da lično uruče poklone majci koja je rodila prvu bebu u ovoj godini, ali su se susreli sa pomoćnicom direktora vranjskog Zdravstvenog centra dr Natašom Stoiljkovć i načelnicom Ginekologije, dr Gordanom Đorđević. One su naglasile da su zadovoljne brojem porođaja i činjenicom da na ovom odeljenju ima dovoljan broj mladih lekara specijalista, koji su spremni da posvećeno i odgovorno rade svoj posao.

U Vranju je tokom 2021. godine rođeno 1358 beba, što je na nivou prethodne godine, potvrdila je načelnica Ginekologije dr Gordana Đorđević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *