U Vranju biće organizovan Prvi sajam obrazovanja

Prvi sajam obrazovanja u Vranju biće održan 26. aprila u maloj sali Sportske hale, dogovoreno je na sastanku direktora i predstavnika svih osnovnih i srednjih škola, kao i visokoškolskih ustanova sa teritorije grada, kojim je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Cilj organizovanja Sajma obrazovanja u Vranju je pre svega usmeravanje svršenih osnovaca i srednjoškolaca, pri izboru budućeg zanimanja, ali i promovisanje učenja kao doživotnog procesa i ukazivanje na značaj školovanja i kontinuiranog usavršavanja. Na sajmu će se predstaviti visokoškolske ustanove iz Vranja, sve srednje škole sa teritorije grada, kao i Dom učenika srednjih škola. U cilju promovisanja dualnog obrazovanja učešće na Sajmu uzeće i predstavnici Privredne komore Republike Srbije, kao i lokalni privrednici“, istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Sastanku je prisustvovala i Marina Ilić, načelnica Školske uprave Leskovac, koja je naglasila da je ideja izuzetna, tim pre jer je Ministarstvo prosvete Republike Srbije podržalo plan upisa za školsku 2023/24. godinu.

Ovo je prilika da se vidi da li će podržan plan uroditi plodom i da li ćemo smerovima i obrazovnim profilima koje smo podržali udovoljiti potrebama postojeće privrede u Vranju, rekla je ona.

Prvi sajam obrazovanja u Vranju, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Vranja, biće otvoren od 11 do 15 sati, a svi zainteresovani đaci završnih razreda osnovnih i srednjih škola moći će na jednom mestu da dobiju sve informacije koje ih zanimaju.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *