U Vranju trenutno boravi jedan od prvih 50 tenisera sveta u juniorskoj kategoriji


Južnokorejski teniser Woobin Shina, ovih dana boravi u Vranju u sklopu svojih priprema za Roland Garros juniorski turnir u koji je aktivno uključen trener Vranjanac, Đorđe Merdžijević.

Tim povodom gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, priredio je prijem i ugostio sportiste.

Osamnaestogodišnji Woobin Shin spada u prvih 50 tenisera sveta u juniorskoj kategoriji, s tim što je 2019. bio treći junior sveta. Prvi put je u Vranju i u Srbiji. Saradnju sa Vranjancem Merdžijevićem ostvario je još u Kini, tako da je on njegov lični trener.

Ovde sam kako bih se pripremao za predstojeća takmičenja i svetske turnire. Jako mi se dopada vaš grad, a posebno mi prijaju klimatski uslovi. Verujem da će uz stručnost mog trenera Đorđa i uslove koje imam za sveobuhvatne pripreme moći da ostvarim dobre rezultate na predstojećim takmičenjima”, istakao je Shin.

Nakon Roland Garrosa vratiće se u Vranje i spremati formu za Wimbldon.

Uz srdačnu dobrodošlicu gradonačelnik Milenković je izrazio zadovoljstvo što je jedan mlad i uspešan teniser izabrao da se za tako značajne turnire priprema baš u našem gradu. Predstavio je gostu i planove grada za unapređenje i razvoj kako tenisa, koji je postao veoma popularan, tako i sporta u celini.

Foto: Vranje.org.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *