U zdravstvo će se ulagati i na Kosovu i Metohiji


Na jučerašnjem satanku Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petra Petkovića i direktora svih zdravstvenih ustanova sa Kosmeta, razgovaralo se o predstojećim ulaganjima i mogućnostima kako unaprediti i poboljšati zdravstveni sistem na tom području, kako uposliti još zdravstvenih radnika i opremiti novom opremom, naznačeno je na sajtu Kancelarije za KIM.

Petković je na sastanku, kojem je prisustvovala i pomoćnica direktora za zdravstvena i socijalna pitanja Svetlana Miladinov, istakao da u zdravstveni sistem naše Južne pokrajine danas ulažemo više nego ikad.

U zdravstveni sistem na prostoru Kosova i Metohije danas ulažemo više nego poslednjih 40, 50 godina. Samo u prvom kvartalu ove godine opredeljena su značajna finansijska sredstva za nabavku najsavremenije medicinske opreme za naše zdravstvene ustanove na KiM i to zajedničkim snagama Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva zdravlja i RFZO. Povećane su plate lekarima i medicinskim sestrama, otvoreno je više od 300 radnih mesta u zdravstvenim centrima na KiM, podižemo novu bolnicu u Gračanici, kapitalno rekonstruišemo KBC u Kosovskoj Mitrovici, obnavljamo napuštene seoske ambulante i sve to ne bi bilo moguće da nema podrške države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića – preneo je Petković.

Uz istaknutu zahvalnost zdravstvenom osoblju na požrtvovanom radu tokom pandemije, Petković je najavio da nas čeka period novih investicija.

Uprkos specifičnim okolnostima u kojima radite, vi pokazujete svakodnevno požrtvovanje i brigu za naš narod, da ste važan oslonac našeg ostanka i opstanka na prostoru Kosova i Metohije. Naše je, kao Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da vam obezbedimo neophodne ljudske i materijalne resurse i mi ćemo to nastaviti da radimo, uz podršku našeg predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije – istakao je Petković.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju Republike Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *