Udruženje Romkinja iz Bujanovca završilo aktivnosti u projektu “Snažnije smo zajedno”

Udruženje Romkinja Bujanovac je juče, 11.09.2021. završilo realizaciju seta radionica i panel diskusija na projektu „Snažnije smo zajedno“ koji finansira „People in need“ preko projekta „Jačanje lokalnih glasova za ravnomeran razvoj (ALVED), koji finansira Fond za konflikt, stabilnost i bezbednost (CSSF) Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a traje u periodu od 01.04.2021. do 30.09.2021. godine.

30 korisnica na projektu je učestvovalo u 6 karijernih radionica i 6 panel diskusija na temu nasilja u porodici. 18 lokalnih stručnjaka učestvovalo je u edukaciji korisnica na temu identifikovanja i postupka rešavanja nasilja u porodici. Izrađena je mapa delanja po identifikaciji nasilja u porodici koja je dostupna u štampanoj verziji i digitalnom formatu.


Do kraja septembra očekuje se dalja edukacija još 300 žena iz Bujanovca, koje će učestvovati u razgovorima u zajednici na temu nasilja u porodici.

„Vrlo smo zadovoljni odzivom korisnica na današnjoj panel diskusiji. 30 žena je danas prisustvovalo svedočenju žrtava nasilja, što je vrlo teška tema i hvala svima što su se uključili u ovaj projekat da zajedno izgradimo bolju zajednici“ – izjavila je predsednica Udruženja Asime Ismaili.

„Pokušali smo da kroz ovaj projekat korisnicima pružimo paket informacija koje će im pomoći da dalje edukuju žene iz svoje okoline, da lakše prepoznaju nasilje i mogu da pomognu sa procedurama rešavanja nasilja. Imali smo učesnike – edukatore panel diskusija iz Centra za socijalni rad, SUP-a, zdravstvenog centra, SOS telefona, Zaštitnika građana, pravnike i predstavnike nevladinog sektora. Učesnice su naučile kako da prepoznaju nasilje, kako da pomognu žrtvi, koje su institucije nadležne, koje su procedure u nadležnim institucijama, ko sve može osnažiti žrtvu nasilja.“ – menadžerka projekta Jovana Mihajlović Mijović

Foto: Pčinjski 017 Portal

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *