Uručena auto sedišta za bebe

U okviru programa Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja u velikoj sali Skupštine grada orgnizovana je podela auto sedišta za bebe. Takođe, održano je i predavanje o pravilnoj upotrebi sedišta. U ime rukovodstva grada prisutnima se obratio predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković. On je naglasio da već tri godine zaredom Grad Vranje poklanja auto sedište svakoj novorođenoj bebi.

Zadovoljstvo mi je što ste se odazvali pozivu i došli da lično preuzmete sedište za svoju bebu. Svega ovoga ne bi bilo da nije podrške Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Tehničke škole u Vranju i razumevanja gradskog rukovodstva. Rukovodstvo grada je prepoznalo problem i podržalo predloge struke, tako da smo mi danas jedna od retkih lokalnih samouprava koja dodeljuje auto sedišta svakoj novorođenoj bebi. Vrlo je bitno da od samog rođenja deci stvaramo pozitivne navike kada je ponašanje u saobraćaju u pitanju. Najpre, tako što ćemo ih kao roditelji bezbedno voziti u automobilima, a potom tako što ćemo se truditi da im usadimo svest o neophodnosti poštovanja saobraćajnih pravila. Na taj način u budućnosti ćemo svi biti bezbedniji u saobraćaju’’, naglasio je predsednik Tričković.

Veljko Ćurčić iz republičke Agencije za bezbednost saobraćaja ovom prilikom izneo je statističke podatke o stradanju dece u saobraćaju, pre svega u putničkim automobilima. On je istakao da se vrlo često dešava da su dečja auto sedišta nepravilno montirana, a samim tim i nebezbedna. Upravo iz tog razloga roditelji su danas imali priliku da prisustvuju prezentaciji pravilnog montiranja i upotrebe sedišta za decu, koju je održala Marijana Jovanović.

Inače, podeljeno 135 sedišta za bebe koje su rođene u periodu od 1. januara do 31. marta ove godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *