Uskoro ćemo gledati novo filmsko ostvarenje “Toma”


Film “Toma” prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Koliko sećanja staje u san? Koliko sećanja staje u pesmu? Koje su pesme veće od života? Tajna odgovora na ova pitanja krije se u novom filmu reditelja Dragana Bjelogrlića „Toma“ koji, kao koproducenti, zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, a čiji je prvi trejler objavljen danas.

Kako je Toma Zdravković voleo, patio, bežao i ponovo se vraćao svojoj duši dočarao nam je Milan Marić u glavnoj ulozi, dok je lik pevačice raskošnog glasa Silvane Armenulić poveren Tamari Dragičević.

Kako su nastale Dotakô sam dno života, Dva smo sveta različita, Ljiljana, Tužno leto, i zašto je morao „dobro da se zaprlja“ kada piše stih – opisali su scenaristi filma Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.

Ipak, Toma je bio ton, stih i melodija, a sve to nam u filmu donosi kompozitor i producent Željko Joksimović.

U ulogama onih koji su činili njegov život gledaćemo Petra Benčinu, Milana Kolaka, Sanju Marković, Andriju Kuzmanovića, Milenu Radulović, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest meseci u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od dvesta ljudi.

Film Toma će svoju svetsku premijeru imati 20. avgusta na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok će već sutradan 21. avgusta otvoriti Festival filmskih susreta u Nišu.

Premijera filma je planirana za sredinu septembra.

Izvor: RTS magazin

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *