Uspešno sprovedene akcije spsavanja bolesnih lica u opštini VranjeU toku jučerašnjeg dana pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Vranja, predstavnik Kancelarije za vanredne situacije Nemanja Jovanović i ekipa Hitne pomoći uspešno su realizovali akciju evakuacije bolesnog lica iz porodične kuće u selu Strešak. Vatrogasci su motornim sankama i ATV vozilom prebacili bolesnu osobu do kola Hitne pomoći, gde je ukazana prva pomoć, a nakon toga lice je transportovano u ZC Vranje.

Takođe, danas je u kooordinaciji vatrogasaca i ekipe Hitne pomoći uspešno sprovedena još jedna akcija pružanja pomoći bolesnom licu iz sela Viševce. Na licu mesta ukazana je prva pomoć, a nakon toga lice je zbrinuto u ZC Vranje.

Nemanja Jovanović iz Kancelarije za vanredne situacije Grada Vranja istakao je da su obe intervencije zbog konfiguracije terena i snežnih nanosa bile veoma teške, ali da je uz dobru obučenost i opremljenost pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice pružena  neophodna pomoć i da su bolesne osobe efikasno zbrinute.

,,Grad Vranje će i u narednom periodu  u saradnji sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom i ekipama Hitne pomoći preduzimati sve potrebne aktivnosti u cilju pomoći našim sugrađanima”, istakao je Jovanović.

Izvor: Sajt Grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *