,,Dani Vranja“: Usvojen program manifestacije

Od 26. do 30. avgusta biće održana ovogodišnja manifestacija „Dani Vranja”, 19. po redu.

Prvog dana manifestacije, u subotu, 26. avgusta, u Gradskom parku biće otvoreni Sajam knjiga, Etno bazar i Letnji atelje JU Narodni univerzitet, kao i izložba slika grupe vranjskih autora. Istog dana od 17 sati u sali OKCE planirana je multimedijalna radionica Kancelarije za mlade, a pola sata kasnije defile ansambala, učesnika Međunarodne smotre folklora i svečani prijem u Gradskoj kući. Program se nastavlja u Gradskom parku gde će od 19 sati biti održana „Međunarodna smotra folklora”, a nakon toga i nastup italijanskog ansambla ,,Moresca nuova“.

U nedelju, 27. avgusta, program počinje Planinarskim vranjskim maratonom od Barelića do Lepčinca. U Gradskom parku, od 17 sati, predviđeno je otvaranje izložbe ,,Poznati Vranjanci“, a potom od 18 časova i prezentacija monografije ,,Ukusi juga“, kao i prezentacija gastronomije vranjskog kraja. Iste večeri na centralnoj bini, na prostoru gradskog parkinga, koncert će održati Stefan Zdravković – Princ od Vranje, a nakon njega nastupiće i lokalni bend ,,Jolly Jumper’’.

Trećeg dana manifestacije, 28. avgusta, u prostoru Gradskog parka, od 10 do 12 sati predviđena je Šafova radionica, a u popodnevnim satima i izložba proizvođača vina, meda i rakije, kao starih zanata. Na centralnoj bini od 20 sati nastupiće duvački orkestri, a potom će od 22 časa svoj nastup pred Vranjancima imati i ,,Breskvica“, umetnica koja je stekla veliku popularnost među mladom publikom.

Četvrtog dana manifestacije uz već ustaljene sadržaje u Gradskom parku od 10 do 12 sati biće održana radionica Kulturno – obrazovnog centra, dok je od 10 sati na Sportskom centru planiran Otvoreni turnir u tenisu, a u popodnevnim satima, od 16 do 20 sati predviđena izložba oldtajmera i bajkera, tokom koje će posetioce zabavljati lokalni bend ,,Vrač“. Istog dana od 19 sati u gradskom parku biće priređeno književno veče, a od 21 sat na centralnoj bini i koncert Dejana Matića, nakon kojeg će publiku zabavljati di džejevi.

Poslednjeg dana manifestacije od 17 sati u pešačkoj zoni planirani su Javni čas zdravlja, a potom i nastup plesnog kluba ,,Ilusion dance’’. Od 19 sati u Gradskom parku predviđeno je još jedno književno druženje, a sat kasnije i performans ,,Dolazak Mitketa i Koštane“ koji će biti uvertira za nadmetanje u humorističkom pripovedanju pod nazivom ,,U Vranje nema laganje“. Manifestacija se završava iste večeri koncertom grupe ,,Neverne bebe“ na centralnoj bini na gradskom parkingu i nastupom di džejeva.

Sve vreme trajanja manifestacije Gradski park će biti mesto gde će osim Sajma knjiga, Etno bazara i Letnjeg ateljea biti sadržaji za zabavu najmlađih Vranjanaca, u vidu dvorca na naduvavanje i animatora. Organizator manifestacije ,,Dani Vranja 2023“ je Turistička organizacija, a pokrovitelj Grad Vranje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *