Usvojen program ,,Vranjskog kulturnog leta 2022”

Organizacioni odbor kulturno – turističke manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto 2022” usvojio je program ove svečanosti, kojom su predviđeni brojni događaji od maja do septembra.

Maj je predviđen za manifestaciju ,,Maj mesec muzike”, Dečji festival ,,Vreme radosti’’, Dečju likovnu koloniju i manifestaciju ,,Muzeji za deset”.

Tokom juna biće najpre obeležen Međunarodni dan arhiva, zatim će u okviru obeležavanja gradske slave, Duhovskog ponedeljka, biti održan večernji koncert, kao i desetodnevni Salon knjiga.

Jun je takođe rezervisan za obeležavanje Dana biblioteke, 35. godišnjice JU ŠAF, Vidovdanski koncert i Predtakmičenje frulaša “Zlatna frula juga Srbije”.

U julu će u Vranju stvarati slikari u okviru Međunarodne likovne kolonije ,,Vranje 2022”, a već po tradiciji biće održan i Memorijal “Bakija Bakić”. U organizaciji Kancelarije za mlade grada Vranja planirane su brojne radionice, koncerti na otvorenom, prilagođeni ukusu i afinitetima mladih Vranja. Letnji atelje, pozorišne predstave na otvorenom, 14. Internacionalna dečja radionica animiranog filma “Zlatni puž 2022” i Dani Vranja planirani su za avgust.

Takođe, u organizaciji Kancelarije za mlade biće obeležen i 12. avgust – Međunarodni dan mladih.

U Vranjskoj Banji biće organizovano ,,Banjsko kulturno leto” u okviru kojeg je planirana i tradicionalna manifestacija ,,Dani karanfila’’. Kompletan program sa satnicama i lokacijama održavanja podložan je promenama, zavisno od vremenskih uslova i epidemijske situacije.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *