Uz nekoliko trika odložena odeća u ormanu može mirisati danima

Nakon pranja i korišćenja omekšivača, posle nekoliko dana, opojni miris odeće iz ormana je iščezao.

Postoje nekoliko načina, odnosno trikova, kojima možete da produžite svežinu i miris oprane odeće, a uz neke trikove miris će trajati danima, pa i mesecima.

Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, poprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u orman. Miris će se sigurno širiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ili uprljati svoje omiljene stvari.

Osveživač vazduha u automobilu

Možete ih koristiti i u ormarima. Izaberite neke blaže mirise takozvanih bora, umotajte ih u maramicu ili neku krpu i stavite u fioku. Mirisaće mesecima.

Zrna kafe

Osim što će upijati sve te loše mirise, zrna kafe će širiti svoj miris. Napunite malu činiju perlama, napravite nekoliko rupa na poklopcu ili aluminijumskoj foliji da ga prekrijete i stavite u orman. Menjajte ih jednom mesečno.

Esencijalna ulja

Kao i kod zrna kafe, odeću možete trajno mirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za pranje veša tokom poslednjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu / krpu i stavite u orman.

Sapun

Jedan od najstarijih trikova koji mnogi i danas koriste je stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što treba da uradite je da ga umotate u papir ili da ga stavite u orman u originalnom pakovanju.

Klix.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *