Večeras nastupaju Rita Kinka i Gudački kvartet TAJJ


Manifestacija ,,Maj mesec muzike’’ nastavlja se večeras u 20 sati koncertom Rite Kinke i Gudačkog kvarteta TAJJ u koncertnoj sali Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac” u Vranju.

Rita Kinka redovni je profesor za glavni predmet klavir i šef Katedre na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 1975. do danas održala je preko 600 koncerata u mnogim evropskim zemljama, kao i u SAD, Tajvanu, Izraelu, Kanadi i Australiji i u svim bivšim jugoslovenskim republikama. Rita Konka je umetnik sa najvećim brojem pijanističkih takmičenjima, ali i nosilac navećeg broja nagrada: dobitnica nagrada na međunarodnim takmičenjima pijanist. Prva je dobitnica godišnje nagrade Evropskog parlamenta „Prix femmes d`Europe” („za ženu Evrope”), kao i nagrade za najboljeg evropskog izvođača ozbiljne muzike, koja joj je uručena u Briselu juna 1991. godine. Nosilac je „Februarske nagrade” Grada Novog Sada za 2002. godinu. Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Beograda za najbolja studentska ostvarenja 1983. godine.

Ulaz na večerašnji koncert je besplatan.

Manifestacija ,,Maj mesec muzike” završava se 31. maja proslavom Dana Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac”, u sali škole od 20 sati.

Foto: Vranje.org.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *