Vlasotinčanka Ana Minić, prva žena fudbalski sudija na UEFA listi posmatrača

Uspešna Vlasotinčanka Ana Minić, fudbalski sudija sa brojnim evropskim suđenjima i prva žena Srbije na UEFA listi posmatrača suđenja.

Od 2002. godine sa navršenih 19 godina počela je Anina sudijska karijera na terenima klubova Jablaničkog okruga. U daljem sudijskom razvoju dobija utakmice Fudbalskog Saveza regiona Istočne Srbije a nakon toga i Fudbalskog Saveza Srbije.

Internacionalni fudbalski sudija postala sam 2009. godine i punih 10 godina nosila sam FIFA znak. U tom periodu odsudila sam preko 100 Evropskih utakmica: Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za žene, Liga Šampiona, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.. – rekla je Ana za Pčinjski 017 Portal

Kao svoj najveći uspeh navodi 2 Evropska prvenstva. Evropsko prvenstvo u Engleskoj WU17 gde sam bila učesnik finala i Evropsko prvenstvo u Izraelu WU19 2014. godine.

Prva sam žena u istoriji Srpskog fudbala koja se kao glavni sudija našla na listi Super i Prve lige za muškarce u sezoni 2016.

Nakon 17 godina sudijske karijere 2019 postajem prva žena iz Srbije na listi UEFA posmatrača suđenja gde se i sada nalazim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *