Vranjanka se porodila na naplatnoj rampi kod Niša

Žena se javila u Porodilište sa bolovima, a lekari su procenili, pošto je bila između 28 i 29. nedelje trudnoće, da može doći do prevremenog porođaja i uputili je za Niš.

Kada je babica Olgica Stanisavljević u petak popodne dobila poziv za transport, nije ni slutila da će porođaj morati da obavi u automobilu u blizini naplatne rampe kod Niša. Naime, jedna Vranjanka se javila u Porodilište, u rodnom gradu sa bolovima, a lekari su procenili, pošto je bila između 28 i 29. nedelje trudnoće, da može doći do prevremenog porođaja i uputili su je za Niš.

Babica Olgica Stanisavljević, dr Dragan Popović i vozač Srđan Stojanović

Kod žena koje su rađale više puta ne može da se predvidi vreme porođaja. Sa nama je u transportu bio i lekar urgentne medicine dr Dragan Popović. Već kod Leskovca sam bila zabrinuta i razmišljala da li da trudnicu vozimo tamo, ali tamo su identični uslovi kao u Vranju i ipak smo produžili za Niš – priča babica Olgica.

Iskustvo koje je imala pokazalo je da je u pravu. Žena se porodila u blizini naplatne rampe i rodila vitalnog dečaka teškog kilogram i 700 grama.

Ni doktor ni ja nismo mogli da zaustavimo suze. Majka je takođe bila presrećna kada smo joj pružili dete. Zanimljivo je da vozač Srđan Stojanović uopšte nije znao šta se dogodilo, jer porođaj odvijao u toku vožnje. Čovek je bio šokiran kada je u Nišu ispred klinike video bebu u mom naručju – priča Olgica i dodaje da su i kolege iz Niša bile iznenađene jer su očekivale trudnicu, a stigli su porodilja i beba.

Porodilji iz Vranja je ovo četvrto dete i, prema informacijama koje ima ekipa iz Vranja, majka i dete se osećaju dobro. Babica Olgica kaže da nikada nije brojala koliko je dece donela na svet, ali da ne pamti da je neka koleginica od kako ona radi obavila porođaj u kolima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *