Vranje dobija ginekološko-akušersku bolnicu

Pored već postojećeg Odeljenja ginekologije u okviru Opšte bolnice, Vranje bi uskoro moglo da dobije i specijalnu ginekološko-akušersku bolnicu.Grad Vranje oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta gradnje ginekološko-akušerske bolnice u tom gradu, čiji je investitor Lidija Petrović iz Vranja.

U projektu je navedeno da se potreba za izgradnjom objekta savremene zdravstvene ustanove, javila radi povećanja i poboljšanja zdravstvene usluge Vranja.

Parcela na kojoj je predviđena gradnja bolnice nalazi se u okviru prve zone Plana generalne regulacije Vranja (katastarska parcela broj 2721 KO Vranje) i sa jugoistočne strane naslanja se na gradsku sabirnu saobraćajnicu (Ulicu Dr. Kopše). Parcela je u svojini investitora, a trenutno na njoj postoji izgrađeni stambeni pomoćni objekat prizemne spratnosti koji se planira za rušenje.

Bolnica će prema planu imati podzemnu etažu, prizemlje i jedan sprat, na ukupnoj površini od 1.362 m2.

U podzemnoj etaži nalaziće se tehničke prostorije, kao i prostorije za rendgen, patologiju, transfulogiju i slično.

U prizemlju objekta planira se prijemni deo koji se sastavljen od prijemnog pulta i pulta za informacije sa čekaonicom, ordinacija, laboratorije, apoteke, dnevne bolnice i hirurgije.

Na spratu će, osim operativnog bloka koji se sastoji od dve operativne hale i intezivne nege, prema projektu biti smešteno i područje nege pacijenata koje obuhvata šest smeštajnih soba sa toaletima, boks za bebe, kao i laboratoriju, IFV sobu, prostorije za medicinske sestre i ostavu za medicinski materijal.

Bolnica će imati podzemnu garažu sa 20 parking mesta.

Parcela na kojoj će se graditi bolnica opremljena vodovodnom, kanalizacionom, elektroenergetskom i TT mrežom. U planu je priključak na fekalnu kanalizaciju, kolski pristup i pešački prilaz iz Ulice Dr. Kopše, kao i ozelenjavanje parcele nižim rastinjem.

Obrađivač urbanističkog projekta je JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja, a projekat je na javnoj prezentaciji do 17. avgusta 2020. godine.

Jugmedia.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *