Vranje isplaćuje roditeljima prvaka po 5.000 dinara pomoći


Na sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, između ostalog, usvojeni su Finansijski izveštaji javnih preduzeća „Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ u likvidaciji i „Skijalište Besna Kobila Vranje“ u likvidaciji za prošlu godinu.

Takođe, većnici su usvojili i Odluku Nadzornog odbora JP ,,Novi Dom” o utvrđivanju cena proizvodnje i isporuke toplotne energije, koja se odnosi na dopunu važećeg cenovnika za isporuku toplotne energije, zapravo uvođenja novog sistema naplate za domaćinstva koja u svom stanu imaju ugrađen kalolimetar.

– Prema ovoj izmeni, fiksni deo za plaćanje iznosi 31 dinar po metru kvadratnom i varijabilni 6,64 dinara za utrošak po kilovat satu.

Takođe, na današnjoj sednici usvojen je i Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o
 pijacama na teritoriji grada Vranja, kojom se zabranjuje sva vanpijačna prodaja.

Usvojeni su i Nacrt odluke o dopuni Odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji grada Vranja, Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o pribavljanju i raspolaganju stanovima u javnoj svojini grada Vranja i Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o pribavljanju, raspolaganju, korišćenju i upravljanju stvarima u javnoj svojini grada Vranja.

Prihvaćeni su i Nacrti Odluka o promeni osnivačkih akata Ustanova kulture Javna biblioteka “Bora Stanković”, JU “Narodni muzej”, JU Pozorište “Bora Stanković”, kao i JU “Turistička organizacija”.

Gradski većnici usvojili su Predlog odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Vranja, kojom je predviđena jednokratna pomoć roditeljima prvaka u visini od 5.000 dinara
 – pojašnjava portparol GV Danijela Milosavljević.

Usvojeni su i Predlozi rešenja o obrazovanju Organizacionih odbora manifestacija ,,Zlatni puž 2020.”, Svetski dečiji festival animiranog filma i “Borini pozorišni dani”.

Prihvaćeni su i Nacrt Odluke o usvajanju izmena i dopuna Genaralnog urbanističkog plana grada Vranja, kao i Odluka o pristupanju izradi plana razvoja grada Vranja za period 2021-2030. godine.

OK Radio

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *