Vranje: Otvorena izložba radova umetnice Vere Virijević Mitrović ,,Izrastanje’’

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju danas je otvorena izložba radova umetnice Vere Virijević Mitrović ,,Izrastanje’’. Gordana Dimitrijević direktorka Narodnog univerziteta Vranje je na početku rekla da je ovo nakon šestomesečne pauze prvo otvaranje.

– Vera Virijević Mitrović nije neko ko prvi put izlaže u Galeriji, ona je pre 17 godina učestvovala i na Likovnoj koloniji -Vranje koju organizuje Narodni univerzitet u Vranju. Takođe, imala je izložbu u to vreme u ovoj Galeriji, tako da mi je čast što se nakon toliko vremena Vera opet vratila – rekla je Dimitrijević.

Foto: Pčinjski017

Vera Virijević Mitrović rođena je 1980. godine u Prokuplju. Diplomirala je 2003. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Zidno slikarstvo, a magistrirala 2006. Član je ULUPUDS-a od 2003. godine. Radi kao predavač na Akademiji tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš, odseku u Pirotu. ,,Кamen apsorbuje toplotu Sunca, a geološkim poreklom nosi u sebi trag  o toploti zemlje – ima čudesnu moć da u sebi akomuliranu toplotu prenese na čoveka – posmatrača, odnosno onog koji prima delo, u ovom slučaju mozaik. U gotovo apstraktnim prikazima fosilizovanog panja, na likovno očekivanom mestu, kreće naznaka, diskretan akcenat klice, novog života koji iz njega izbija. Verujem u konačnu pobedu Dobra, Istine, Pravde, Ljubavi i Svetlosti, u sve ono naizgled skrajnuto, marginalizovano, što kao uporna i neuništiva biljka koja nalazi svoj put ka suncu, izbija iz ostarelog i izmučenog čovečanstva i uspeva da opstane, uzraste, prevaziđe, pobedi,’’ poručuje umetnica u katalogu za izložbu.

Izložba „Izrastanje“ biće dostupna za javnost od 11. maja do 1.juna svakog radnog dana od 9 do 17 sati.

Foto: Pčinjski017

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *