Vranjska Banja dobija kompleks hotela i druge ugostiteljske sadržajePredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je juče potpisivanju ugovora o saradnji kompanije „Milenijum rizorts“ i američke hotelske kompanije „Meriot internešenel“ na izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji.

Reč o najvećem projektu kompanije „Meriot“ na Balkanu i najvećoj investiciji u srpski turizam u ovom trenutku – naglasila je premijerka.

Ova investicija vredna 90 miliona evra i 350 novih radnih mesta će značiti ne samo poboljšanju života u Vranjskoj Banji, Pčinjskom okrugu, vec i celom jugu centralne Srbije. Učiniće da se Srbija nađe na mapi destinacija vrhunskog banjskog turizma.

Projekat će se odvijati u 4 faze. Imaće dva hotela iz lanca „Meriot“. Prvi hotel će imati četiri zvezdice i biće izgrađen do 2023. godine, a drugi do 2026. godinu; Medicinski centar „Sofka“, zatim su u planu spa apartmani, vile, i bungalovi koji će se nalaziti u šumi iznad parka.

Iz ambasade SAD u Srbiji ocenjeno je da je ovaj projekat veoma važan i za Srbiju i za SAD, i to ne samo u ekonomskom, već i u kulturnom smislu i da će u Vranjskoj Banji biti izgrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *