Vranju 8.7 miliona za izgradnju toplovoda u Vranjskoj BanjiMinistarstvo zaštite životne sredine Vlade RS objavilo je Konačnu rang listu projekata za finansiranje po javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji poreklom iz individualnih izvora u 2021. godini.

Prema rečima gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, Grad Vranje dobio je sredstva u visini od 8.7 miliona dinara za realizaciju Projekta izgradnje toplovoda za snabdevanje toplotnom energijom individualnih objekata u Vranjskoj Banji. 

“Završetkom projekta u značajnoj meri ćemo unaprediti kvalitet vazduha u Vranjskoj Banji i doprineti očuvanju životne sredine. Lokalna samouprava učestvuje u planiranim radovima sa 20% vrednosti projekta, odnosno sa 2.2 miliona dinara, pa je ukupna vrednost projekta 10.9 miliona. Sredstva su obezbeđena u budžetu Grada”, istakao je gradonačelnik.  

Ministarstvo zaštite životne sredine odborilo je finansiranje projekata deset lokalnih samouprava u Srbiji, ukupne vrednosti 100 miliona dinara.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *