Vrtić “Zvončica” u Vranju, svečano i zvanično otvoren

Foto: Pčinjski 017 – Portal

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima posetili su vrtić ,,Zvončica” koji je i zvanično počeo da radi. Reč je o objektu koji se nalazi u Kajmakčalanskoj ulici u naselju Gornja Čaršija, gde do sada nije bilo vrtića.

Foto: Pčinjski 017 – Portal

,,Ovim potezom mi smo nastavili da realizujemo zacrtani cilj, a to je da svaki deo grada ima svoj vrtić. Ovaj objekat je radio do pre dve godine, ali u nekim drugim okolnostima. Želeo bih da se zahvalim prethodnom vlasniku i investitoru, Draganu Kostiću, koji je imao razumevanja i strpljenja kako bismo našli zajedničko rešenje i na zadovoljstvo građana i mališana ovog dela grada stavili objekat u funkciju. Grad Vranje je od Kostića otkupio objekat koji ima upotrebnu dozvolu i verifikaciju Ministarstva prosvete, tako da se vrtić sada nalazi u sistemu Predškolske ustanove ,,Naše dete”. Grad je u tu svrhu izdvojio 54 miliona dinara, s tim da se taj iznos otplaćuje narednih 5 godina. Smatram da je ovo pametno ulaganje, jer će roditeljima ovog dela grada biti pristupačnije usluge Predškolske ustanove. Zahvalio bih se i građanima, odnosno roditeljima, iz ovog dela grada koji su nas podržali i insistirali da se ovaj objekat stavi u funkciju,” rekao je gradonačelnik Milenković ovom prilikom.

Foto: Pčinjski 017 – Portal

Dodao je da će grad i u narednom periodu nastaviti da ulaže u razvoj Predškolske ustanove. Biće intenzivirani radovi na izgradnji novog vrtića u naselju ,,Raška”, kao i rekonstrukcija vrtića ,,Bambi” u Vranjskoj Banji. Gradonačelnik dr Milenković najavio je i renoviranje objekta ,,Dečja radost”, po svim parametrima energetske efikasnosti, i ulaganja u isturena odeljenja u seoskim mesnim zajednicama kako bi sva deca i zaposleni imali jednake uslove za rad i boravak. Inače, vrtić ,,Zvončica” na 995 metara bruto korisne površine zadovoljava sve propisane standarde, uz savremenu opremu i didaktička sredstva. U objektu ,,Zvončica” trenutno su dve mešovite grupe od tridesetoro dece, dok će objekat punim kapacitetom sa sto novih mesta početi da radi od jeseni.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *