Vučić na dodeli ugovora o radu, medicinarima najavio veće plate do kraja godine


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je ugovore o radu najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji i pritom naglasio da je zdravstvo veoma važna oblast u kojoj je potrebno da što više mladih uzme učešće koji žele da menjaju Srbiju i jačaju zdravstveni sistem na bolje.

Do sada ste najboljim uspehom u svojoj generaciji sa najvišim prosekom ocena pokazali da se razlikujete, da ste dovoljno ozbiljni, vredni, marljivi i posvećeni svom poslu.

Ovo je priznanje za vaš trud i rad, ali to vam je i dodatna obaveza da odgovornost nastavite da pokazujete na svakom mestu, da strast i profesionalna posvećenost postanu deo vašeg svakodnevnog života – naglasio je predsednik.

Zaposlenje je dobilo 100 mladih lekara, najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji i 250 medicinskih sestara u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Predcednik je prilikom obaćanja podsetio na činjenicu da je pre šest godina iz Srbije odlazilo osam puta više lekara, medicinskih sestara i tehničara, nego pre godinu dana, ali je podsetio da se neki lekari i vraćaju.

Vučić je na ceremoniji dodele uz sve pohvale medicinarima najavio veće plate u zdravstvu do kraja godine.

To sve govori da smo uradili jednu važnu stvar, uredili smo javne finansije, imamo više novca i da nije ovog prokletog rata, situacija bi bila mnogo bolja. Ali, i pored toga, do kraja godine biće povećanja ne više tako malih plata u zdravstvu”, rekao je Vučić.

Na kraju obraćanja, moglo je da se čuje da će se u ovom “četvrtom stubu” našeg društva po važnosti još ulagati i da će se težiti da zdravstveni sistem Srbije bude 10. u Evropi

Moramo dalje da jačamo zdravstvenu mrežu širom zemlje, snagu medicinskih fakulteta, da uvek budu najbolja baza iz kojih sve polazi, kao i srednje medicinske škole, a onda ćemo i mi ostali, ne sa devetkom ili desetkom, ali sa sedmicom ili osmicom, moći da položimo naše ispite”, rekao je Vučić.

Foto: Fb profil Aleksandar Vučić

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *