Vučić: Sastanak sa predstavnicima „četvorke“ i Lajčakom

Danas je u beogradu predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je sa predstavnicima „četvorke“ i specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom imao veoma težak i možda i najteži razgovor koji su imali do sada.

„Imali smo otvorenu i ozbiljnu diskusiju, ono oko čega smo saglasni, jeste da zamrznuti konflikt nije rešenje, jer je samo pitanje trenutka kada će neko da ga odmrzne i kada će neodgovorni pojedinci da uruše mir celog Zapadnog Balkana“, izjavio je predsednik Vučić.

Istakao je da je kao predsednik Srbije danas nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ako se ne bi usaglasili sa predloženim planom za Kosovo i Metohiju.

„Pod tim uslovima tražili smo od četvorke i Lajčaka – predstavnika SAD, Nemačke, Francuske i Italije, da pomognu svima nama u prevazilaženju turbulencija sa kojima se suočavamo na Kosovu i Metohiji. I smatramo da je krajnje vreme da se formira Zajednica srpskih opština koja je ne samo obećana već i potpisana pre 10 godina. To je pitanje hitnosti, jer tek posle toga je moguć razgovor i povratak u institucije i kakva takva normalizacija situacije“, poručio je predsednik Vučić, prenosi sns.org.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *