Vučić: Razgovor sa Plenkovićem je bio lekovit

Tokom učešća na panelu „Širenje evropskog horizonta“ koji se održava u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je imao niz izvanrednih sastanaka i da je zadovoljan kako je predstavio Srbiju na dobar naćin.

U obraćanju novinarima, Vučić je naglasio da su Srbiji postavljena standardna pitanja koja su se kretala od poštovanja međunarodnog javnog prava pa sve do odnosa sa Rusijom.

U okviru trodnevnog boravka u Davosu, predsednik Srbije se na marginama susreo sa hrvatskim premijerom gde su sagovornci jedan drugom prednočili šta je to na čemu obe strane treba da rade kako bi došlo do rezultata u budućnosti.

Bar smo otvorili razgovor i kanale za dalje rezultate“, rekao je Vučić. 

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara sa kakvim planom dolaze specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik za Zapadni Balkan SAD Gabrijel Eskobar i savetnici iz Francuske, Nemačke i Italije kada znaju koje su crvene linije Srbije, da dolaze sa svojim planom.

Sa tim planom dolaze, koji njih zanima, oni su sila, oni su veliki, mi smo mali, zato će razgovori biti teški“, naveo je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *