Vučić u Merošini: U Bujanovačkoj banji ćemo tek raditi i ulagati

Na današnjem skupu koji je održan u organizaciji izborne liste“  Aleksandar Vučić- ZAJEDNO MOŽEMO SVE!” koja će se na glasačkom listiću 3. aprila, na vanrednim parlamentarnim izborima, naći pod rednim brojem 1., prisustvovao je predsednik Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić kao i celokupan sastav članova Vlade, Dr Danica Grujičić, profesor Stojan Radenović, molekularni biolog dr Jelena Begović.

Prva za govornicom se našla Dr Danica Grujučić koja je govorila o postignutim rezultatima u poslednjih 7 godina iz domena medicine kojom se bavi 40. godina, ali i najavila da će se trend ulaganja i unapređenja ove oblasti nastaviti.

Klinički centar smo opremili najsavremenijim skenerima, Tiršova II se uveliko gradi, novi Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, ali nisu zaboravljene ni opšte bolnice u unutrašnjosti Srbije i ono što je najvažnije, ne smeju biti zaboravljeni ni domovi zdravlja u unutrašnjosti Srbije“.

U daljem obraćanju, Doktorka je pohvalila svoje kolege medicinare i naglasila „da mnogo mogu, mnogo znaju i da oni mogu biti ta spona koja će spojiti pacjente bez čekanja na dijagnostici, lutanja, kako je rekla, od jednog do drugog lekara“.

Dr Grujučic je govorila i o prepoznatoj temi ulaganja u ekologiju i da su ekologija i medicina ustvari, jedno i da su neraskidive.

Građanima se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić od koga se moglo čuti šta je sve urađeno u skoro svim sektorima i oblastima, ali da će se „raditi, raditi marljivo i u budućnosti“.

Tačno je da smo izgradili više kilometara autoputeva u različitim delovima Srbije, tačno da smo izgradili pruge, na koje smo gotovo, zaboravili kako izgledaju“, rekao je Vučić. Radilo se i na podizanju životnog standarda običnih ljudi: „danas minimalac za 50 odsto je veći od nekadašnje prosečne plate, ali ni tu nećemo stati. Plate moraju biti veće i da prosečna plata od 610 evra po podatku iz novembra, mora biti veća, do kraja mandata mora iznositi 1.000 evra“ upravo zbog ljudi koji još uvek teško žive, kako je rekao, naročito na jugu Srbije.

Imamo ljude iz Bujanovačke banje, iz Vranja, a koliko puta smo pričali, koliko godina, decenija pričali o autoputu do Vranja, koliko puta sam bio u Čačku, Gornjem Milanovcu, ili Užicu i jesmo izgradili autoput.

U daljem obraćanju Predsednik je govorio o tome koliko je autoput doprineo otvaranju novih fabrika.

Samo sedam fabrika sam ja lično otvorio ovde u Nišu, u Leskovcu i Vranju i nakon odlaska nekih investitora, mi brže rešavamo taj problem, radimo da zaposlimo ljude u Teklasu, da dovedemo novu Nemačku kompaniju koja zapošljava ljude i nastavićemo to da radimo i u Vranju i Vranjskoj banji.

Predsednik je rekao da će u Bujanovačkoj banji biti ulaganja po uzoru investicija koje su bile angažovane za Prolom, Kuršumlijsku i Lukovsku banju.

Najavljena je investicija od 5 miliona evra i u Oblačinskom jezeru, kao i čitavom Topličkom kraju, ali da nijedan okrug neće biti zapostavljen.

Kada je reč o spoljnoj politici, Vučić se prisetio „99 godine i poručio: „Neću, ne dam u NATO. Narod Srbije voli svoju vojnu neutralnost, voli svoju vojsku,voli sam da čuva svoje nebo“. Predsednik je u tom smeru, najavio da će za nekoliko dana Srbija biti obradovana, kako je rekao: „nekim novim sistemima koji predstavljaju, neko od najmoćnijih oružja trenutno u svetu, na čijoj nabavci se radilo više od 3 godine i da nikada nikome Srbija neće biti lak plen“.

U završnici obraćanja Predsednik je govorio da zahvaljujući dobroj ekonomskoj situaciji u kojoj se Srbija nalazi trenutno, možemo planirati povećanje rezervi u hrani, pšenici, prevashodno, ali i u rezervama u naftnim energentima, naročito uvećavati rezerve naftnog gasa.

Izvor i foto: Pčinjski 017 Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *