Vučić uz pomoć “Teklas Automotive” u Vladičinom Hanu pomaže bivšim radnicima Geoksa

U Vladičinom Hanu danas boravi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je u poseti fabrici Teklas Automotive, uz pomoć koje planira da pomogne radnicima Geoksa iz Vranja, koji su nedavno ostali bez posla.

Dočekan je velikim aplauzom od velikog broja građana iz Pčinjskog okruga koji su se okupili kod fabrike.

Ovoj poseti prisustvuju uz predsednika i ministri, ministarka ekologije Irena Vujović, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, ministarka za boračka i socijalna pitanja Darija Kisić-Tepavčević, i ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Dočekali su ih, predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković.

Posle obraćanja Vučić se sastao sa rukovodstvom firme i obišao novi pogon.

Prilikom obilaska novog pogona predsednik je izjavio da će 250 bivših radnika Geoksa početi da rade u Teklas Automotive a da će posle obavljenih intervjua sa ostalim radnicima biti još njih zaposleno. Do marta 2022.godine biće zaposleno 600 radnika. Ostali bivši radnici Geoksa dobiće po jednu prosečnu platu. Fabrika Teklas Automotive ima u planu da ukupan broj radnika u Hanu i Vranju bude 2 500.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *