Vučić: Zauvek ostajete junaci naše otadžbine

Foto: Facebook/ Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za lekare i medicinske sestre iz cele Srbije koji su bili angažovani u kovid bolnicama, zahvalio im na svemu što su učinili tokom borbe protiv Kovida 19 i na svakom spasenom životu, i poručio im da će zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžbine.

“U početku su svi aplaudirali, danas mnogi preispituju različite stvari,  ali šta god ko pokušao da uradi – vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžbine”, rekao je Vučić.

Svi oni su se, kaže, borili i radili nešto što niko drugi nije mogao.

“To su bili dani vaših muka, ali dani koji će ostati zapamćeni u istoriji kao dani slave i vaših podviga. Mi smo svoje roditelje i decu dali vama u ruke, i više verovali vama nego sebi”, rekao je Vučić.

Podsetio se noći kada je svog sina doveo u bolnicu, jer je bio zaražen Kovidom 19.

“Kada ostavljate ono što vam je najvrednije i dajete u ruke onome kome više verujete nego sebi. I to što vi ne spavate noćima, ali znate da neki drugi ljudi, bolji i sposobniji od vas, brinu i čuvaju vaše dete i da će dati sve od sebe da živ i zdrav izađe iz bolnice”, rekao je predsednik.

Dodao je da zna koliko su se svi borili, jer se i sam trudio da pozove ili poseti lekare, medicinsko osoblje, kako bi pokazao koliko je svima stalo da sačuvamo sve naše ljude.

“Gledao sam trud naših eksperata, koji su neretko bili predmet negativne kampanje, ali poručujem vam, svima, od Predraga Kona do Gorana Stevanović, od Milike Ašanina do Darije Kisić Tepavčević, imajte na umu jedno – nije kritičar, kibicer, onaj koji dobacuje bilo kada u nečemu u pravu, uvek je u pravu onaj ko je u u arena, ko se bori, ko je umrljan znoju i krvlju i koji se bori i iznova se podiže i radi sve što zna i ume za svoju zemlju i narod”, poručio je predsednik.

Te parafrazirane reči predsednika SAD Ruzvelta su, kaže, potpuna istina, jer smo svi mogli da računamo na naše medicinare, na njihovu borbu, posvećenost i snagu.

“A, to što smo znali da sa strane nešto dobacimo, dobro je da nas niste slušali”, primetio je Vučić.

Citirao je i Vinstona Čerčila – da nikada toliko mnogo nas nije dugovalo toliko mnogo zahvalnost tako malom broju ljudi.

“Ta rečenica sve govori koliko vam dugujemo. Nikada nismo toliko bili upućeni na nekog. Vi, kojih uvek fali i nema ih dovoljno, uspeli ste da budete više nego dovoljni za svoju zemlju i narod”, rekao je Vučić.

Kako je rekao – kaže se da spašen život isto što i spašeno čovečanstvo, a ako je to tačno – onda su naši zdravstveni radnici spasili čitave svetove.

RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *