Vujović: Vranje dobija novu opremu za sakupljanje i reciklažu otpada

Danas je u Vranju, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem i predsednikom Gradske opštine Vranjska Banja Draganom Sentićem, potpisala ugovore o dodeli nove opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, koju je obezbedilo ministratsvo. Potpisivanju ovog ugovora prisustvovala je u premijerka Ana Brnabić.

U pitanju su po 140 kontejnera i kanti za otpad. Oni su uručeni javno-komunalnom preduzeću.

Ovakav vid pomoći planiran je za 34 lokalne samouprave u celoj Srbiji. Ministarka je istakla da Vranje ima čast da bude prvi grad koji će dobiti ovu opremu.

“Pored opreme koju smo danas uručili, ministarstvo koje vodim sa 17,7 miliona dinara ove godine sufinansira dva projekta u Vranjskoj Banji, čija će realizacija omogućiti da se na sistem grejanja na termalnu vodu priključi oko 60 novih stambenih objekata. Time će kotlovi u domaćinstvima koja se greju na drvo i ugalj biti zamenjeni, što će doprineti smanjenju emisije ugljen – dioksida i drugih štetnih materija u vazduhu koje dolaze od indvidualnih ložišta”, naglasila je Vujović.

Tokom današnje posete ministarka Vujović je, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, obišla postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju, kao i drugu fazu rekonstrukcije Zdravstvenog centra „Vranje“ u okviru koje će biti izgrađena kotlarnica na biomasu, stoji na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

Foto: ekologija.gov.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *