XV Republičko takmičenje iz matematike učenika Medicinskih škola

Foto: Pčinjski 017 Portal

Domaćin ovogodišnjeg XV Republičkog takmičenja iz matematike učenika Medicinskih škola bila je Medicinska škola Zvezdara u Beogradu. Učestvovali su učenici iz skoro svih mesta u Srbiji. Među njima bilo je i učenika Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“ iz Vranja.

Foto: Pčinjski 017 Portal

Učenici vranjske Medicinske škole nisu se vodili parolom „važno je učestvovati“ već su ostvarili zapažene rezultate.

XV Republičko takmičenje iz matematike
XV Republičko takmičenje iz matematike

Najbolji uspeh ostvarila je učenica IV razreda Kristina Stojanović koja je osvojila prvo mesto sa 90 bodova. Konačna lista plasmana takmičara četvrtog razreda izgleda ovako:

Zatim, još jedan impresivan plasman učenice II razreda Kristine Pešić koja je osvojila treće mesto i 71 bod. Još jedna učenica II razreda je izborila značajan plasman, Sara Stojković je na konačnoj listi zauzela 13. mesto sa osvojenih 58 bodova, koje uopšte nije loše ako znamo da je bilo 35 takmičara. Konačna lista plasmana takmičara drugog razreda izgleda ovako:

Učenici I razreda, Lazar i Luka Trajković, osvojili su 17. i 18. mesto sa osvojenih po 46 bodova. Konačna lista plasmana takmičara prvog razreda izgleda ovako.

Sve pohvale za ovako veliki uspeh učenicima, mentoru profesorici matematike Vesni Todorović, profesoru matematike Igoru Georgijevu, kao i direktorki Gordani Jovanović.

Zahvaljujući velikom uloženom trudu, obrazovno-vaspitna postignuća su ovde došla do izražaja. Iako možda ima onih koji sumnjaju u efikasnost našeg obrazovanja, ovi rezultati to demantuju.

Medicinska škola u Vranju ima dugu i uspešnu tradiciju, a ovakva postignuća su samo još jedan dokaz da vredi učiti, jer se učenje na kraju ipak isplati.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *