Za najlepšu destinaciju u Srbiji Vlasinsko jezero trenutno na PRVOM MESTU

Četvrti po redu konkurs za izbor “Izuzetne destinacije Evrope” u Srbiji – EDEN 2019, raspisan je 15. jula.

Vlasinsko jezero

Mi smo već glasali, a i Vi možete da odvojite nekoliko sekundi i date svoj glas našem najlepšem jezeru U OVOJ ANKETI.

Ovaj izbor organizuje Turistička organizacija Srbije (TOS), kao nosilac projekta Evropske komisije pod nazivom European Destinations of Excellence – EDEN.

Plutajuća ostrva na Vlasinskom jezeru

Trenutna rang lista izgleda kao na slici ispod, a našim glasovima će Vlasinsko učvrstiti vodeću poziciju.

Anketa preuzeta sa sajta b92.net

Tema ovogodišnjeg EDEN projekta, koji se sprovodi u 16 evropskih zemalja ili kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, jeste “zdravstveni i velnes turizam”, i ima za cilj da prepozna i nagradi manje razvijene i manje poznate destinacije koje svojom turističkom promocijom obuhvataju i ponudu ovih kategorija turizma.

Bivoda Bujanovac

Na Svetski dan turizma, 27. septembra, u Beogradu će biti održana nacionalna dodela EDEN nagrada i proglašenje pobednika i dve prateće destinacije. Njihova međunarodna promocija biće obavljena kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i preko sajtova Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža.

Vlasinsko jezero

Ciljevi EDEN Network-a su razmena dobrih primera iz prakse među nagrađenima i podsticanje drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog razvoja turizma.

Pomognimo našem Vlasinskom jezeru da ostane u vrhu glasanjem na: https://www.b92.net/putovanja/putuj-srbijom.php?yyyy=2019&mm=07&dd=11&nav_id=1565097&fbclid=IwAR3mwP6zBBz1bkwupQqWzyovhb455kFy81OMnh5NpInpdA-pN9puVNmhcZA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *